Calvijn 6vwo naar universiteit van Göttingen én de langste skibaan ter wereld

BARENDRECHT – Van afgelopen donderdag tot en met zaterdag hebben de examenkandidaten vwo met een exactprofiel (NG/NT) van het Calvijn Groene Hart de universiteit van het Duitse Gottingen bezocht.

Op de heenreis maakten de leerlingen eerst een uitgebreide tussenstop bij Europa’s grootste overdekte skihal in Bottrop, waar zij ski- of snowboardles volgden en zich vervolgens heerlijk sportief konden uitleven.

Practica

Daarna konden de leerlingen er twee dagen volop tegenaan gaan en volgden ze op de Georg August Universitat practica voor de vakken scheikunde en biologie. Deze werkcolleges vonden plaats in het Xlab van de universiteit en waren niet alleen zeer leerzaam en interessant maar ook nog erg leuk. Uiteraard mocht als afsluiting ook een bezoekje aan een kerstmarkt niet ontbreken, al met al een meer dan geslaagde excursie dus.

Verslag

Een verslag van het bezoek door de ogen van leerlingen Kevin, Calvin en Koen:


Het was weer zover, hoor. De helden van 6 Atheneum hebben het weer gedaan: drie dagen overleven in Göttingen (Duitsland). We zijn op woensdagochtend rond negen uur vertrokken en na drie uur in de bus te hebben gezeten, zijn we om educatieve vaardigheden op te doen, gaan skiën in Bottrop. Aangezien 6 Atheneum uit alleen maar helden bestaat, zijn we natuurlijk wel gelijk naar de langste indoorskibaan ter wereld gegaan. Na onze geweldige dag in Bottrop met veel plezier, sneeuw, eten en drinken, zijn we richting onze jeugdherberg gegaan om natuurlijk gelijk te gaan slapen….

De volgende dag stond de wekker natuurlijk weer om half acht, want ook al ben je vijf uur rijden van school verwijderd, je moet er natuurlijk wel nog steeds vroeg uit. Na het langzame wakker worden en spijt hebben van het late opblijven de avond daarvoor, sleep je jezelf naar de ontbijtzaal om een bak koffie en wat te eten achterover te slaan en vervolgens in de bus te stappen richting het Xlab in Göttingen.

In het Xlab werden we in twee groepen opgedeeld: één groep volgde werkcolleges scheikunde en de andere groep biologie. De practica van beide onderwerpen waren erg leuk en we hebben het gevoel dat we er zeker wat mee opgeschoten zijn.

De avond is natuurlijk waar het allemaal om draait na een dag hard werken. Na het eten reden we daarom met de bus naar het centrum. Hier mochten we zelfstandig over de kerstmarkt heen lopen. We hebben verschillende kraampjes bezocht om wat te eten en te drinken. Hierna werden we nog meegenomen naar een kroeg, waar we met heel vwo gezellig onder het genot van een drankje de verjaardag van meneer Van der Welle gevierd hebben.

Hierna kwamen we weer aan bij ons nederige onderkomen en heeft iedereen nog tot diep in de avond met elkaar lopen zwetsen, het voornemen doorbrekend dat we vanavond (Zondag 13 december 2015) wel wat vroeger zouden gaan slapen.

De laatste dag waren we ’s ochtends allemaal weer helemaal opgewekt en vrolijk om weer nieuwe kennis te vergaren van 9.00 tot 16.00 op het welbekende Xlab. Na al onze breinen weer helemaal te hebben gestort op de materie, zijn we met bus weer huiswaarts gekeerd. Met een kleine tussenstop om onze magen weer te vullen, kwamen we weer met z’n allen aan bij Calvijn Groene Hart , waar onze bezorgde vaders en moeders al stonden te wachten. Eind goed, al goed.

Enthousiast verslag van Kevin, Calvin en Koen:Het was weer zover, hoor. De helden van 6 Atheneum hebben het weer…

Posted by Calvijn Groene Hart on zondag 13 december 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »