Liv Koenen (12) uit Barendrecht speecht voor kabinet en Staten-Generaal

BARENDRECHT – [Video] De twaalfjarige Liv Koenen, eersteklasser van het Johan de Witt-gymnasium te Dordrecht, is de winnares van een landelijke speechwedstrijd voor scholieren en mbo’ers. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut in het kader van 200 jaar Staten-Generaal. Nu mag de jonge gymnasiaste vanmiddag (Vrijdag 16 oktober 2015) speechen voor het kabinet en de Staten-Generaal. Mogelijk is ook Koning Willem-Alexander hierbij aanwezig.

De Bijzondere Verenigde Vergadering wordt vanmiddag (Vrijdag 16 oktober 2015) vanaf 15.00u live door de NOS uitgezonden. Videobeelden van de speeches zullen later volgen.

Jonge winnares

Liv Koenen is twaalf jaar en komt uit Barendrecht. Ze zit in de eerste klas van het Johan de Witt-gymnasium te Dordrecht. Begin deze maand werd zij tijdens een landelijk schooldebat uit honderden deelnemers gekozen om een speech te houden in Den Haag. Liv Koenen speecht vanuit persoonlijke ervaringen over de Nederlandse identiteit: “Wie is nou de echte Nederlander?

In het kader van 200 jaar Staten-Generaal zocht het debatinstituut drie jongeren die bij de landelijke viering van dit jubileum een boodschap aan de koning en kabinet mogen meegeven. Via een speechwedstijd selecteerden ze drie jongeren die mogen spreken over onderwerpen die zij belangrijk vinden voor de toekomst van Nederland.

Speechwedstrijd

Liv Koenen las over de speechwedstrijd op Facebook en kandideerde zichzelf voor de speechwedstrijd voor scholieren. Dit deed ze door zelf een thema te bedenken en dit in een kort filmpje te presenteren. Uit deze video-inzendingen werden de beste twaalf leerlingen geselecteerd en tijdens een selectiedag mochten zij hun betoog voor een jury houden.

Drie van hen zullen hun winnende speeches voor koning, Kamerleden en kabinetsleden in de Grote Kerk in Den Haag tijdens een lunch houden. De jury bestond uit medewerkers van de Staten-Generaal en de directrice van het Nederlands Debat Instituut. Samen met de twee andere winnaars is zij vrijdag 16 oktober de gehele dag de gast van de Staten-Generaal.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Video: Staten Generaal, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »