Koffie- en theespeciaalzaak 'T Ouwe Durp geopend in de Dorpsstraat

BARENDRECHT – [Foto’s] Burgemeester van Belzen heeft vanmiddag (Vrijdag 10 april 2015) T Ouwe Durp in de Dorpsstraat geopend. Eigenaren Celeste en Wilco Andeweg openden hier vanmiddag (Vrijdag 10 april 2015) voor genodigden hun koffie- en theespeciaalzaak. Vanaf morgenochtend (Zaterdag 11 april 2015) 9:00 uur kan iedereen binnen lopen voor een verse kop koffie of thee.

Het is mogelijk om gebruik te maken van een zitplaats in de winkel, maar met zonnig weer kun je ook plaatsnemen op het terrasje voor de winkel. T Ouwe Durp zit recht tegenover de Dorpskerk in de Oude Dorpskern.

Opening

De afgelopen weken is er hard gewerkt om het pand aan de Dorpsstraat om te bouwen tot een koffie- en theespeciaalzaak. Na weken van klussen, verven, zagen en timmeren is er vorige week gestart met de inrichting. Vandaag (Vrijdag 10 april 2015) was het zo ver om de officiële opening te verrichten. Burgemeester van Belzen draaide hiervoor aan een ouderwetse koffiemolen waar de sleutel van de winkel uit kwam rollen. Hiermee werd de deur van de winkel letterlijk en figuurlijk geopend. Na het dankwoord mochten de genodigden de eerste bakjes koffie en thee gaan proeven.

Koffie en thee expert

Celeste is inmiddels hard op weg om expert op het gebied van koffie en thee te worden. Hiervoor volgt ze de opleiding theesommelier en lessen voor het behalen van de Master Barista. Daarnaast zijn er samen met Wilco al diverse andere koffie en theecursussen gevolgd. Niet alleen om bekend te raken met de vele soorten koffie en thee, ook om de beste methode voor het maken van een goede kop koffie en thee onder de knie te krijgen.

Winkel

In de winkel staat een groot aanbod van verse koffie en theesoorten. Direct je verse drankje opdrinken in de winkel of toch liever voor thuis? Het is allemaal mogelijk. Dankzij de samenwerking met een bakkerij kun je ook genieten van ambachtelijke chocolade bij je drinken.

Daarnaast verkopen ze cadeaupakketten en toebehoren voor koffiezetapparaten en andere accessoires. Het is tevens mogelijk om een high-tea, workshop of feestje te organiseren bij T Ouwe Durp. Vergeet vooral niet te kijken bij de gegraveerde theepotten met Barendrechts tintje en andere Barendrecht souveniers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »