Foto's: Binnenkijken bij vernieuwde en heropende Thermen Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zaterdag vond de officiële opening plaats van het vernieuwde wellnesscentrum Thermen Barendrecht aan de Achterzeedijk. Genodigden werden afgelopen zaterdag rondgeleid door het volledig vernieuwde complex, morgen (Maandag 23 mei 2022) (maandag) worden de eerste echte gasten welkom geheten. Om dit soepel te laten verlopen en de laatste puntjes op de i te kunnen zetten, zijn er vorige week woensdag en donderdag al proefdagen geweest.

De vorige onderneming achter Thermen Barendrecht ging in april 2020 failliet, waarna het pand enige tijd leeg bleef staan. Het pand werd uiteindelijk verkocht en in december 2021 kreeg de nieuwe eigenaar, International Wellness Resorts, de sleutels in handen. De afgelopen maanden is het resort volledig gerenoveerd.

Wellness

Het wellnesscentrum biedt diverse diensten en services, maar bij alle faciliteiten wordt uitgegaan van het luxere segment. Dit begint al bij de ontvangst: Bezoekers worden op het parkeerterrein opgehaald bij hun auto met een stevig uitgevoerde ‘golfkar’, waarna ze niet in de rij hoeven aan te sluiten bij de receptie, maar direct het eerste drankje aangeboden krijgen in een lounge-wacht-ruimte. Als het programma voor de dag is doorgenomen door een host(ess), zijn er faciliteiten om je als bezoeker te kunnen ontkleden en wassen.

In het wellnesscentrum zelf kom je tussen de relax-ruimtes, voetenbaden, whirlpools en (stoom)sauna’s (alsook infrarood-sauna en zoutsteensauna) overal kunst tegen: De muren en deuren zijn veelvuldig voorzien van kunst. Zo tref je bij de ingang de Sterrenwacht van Vincent van Gogh aan en hangt in de stilte/slaapruimte een grote kopie van de nachtwacht. Deze, maar ook vele andere ruimtes en sauna’s, zijn voorzien van mystieke/sprookjesachtige verlichting. In de koude-ruimte, volledig in een sneeuw(rots) thema, valt regelmatig vers ijs naar beneden om de huid mee te kunnen koelen.

Binnen en buiten het gebouw zijn er diverse (zwem)baden: Zowel warm als koud, met en zonder bubbels, en buiten is tevens een groot zoutbad. Rond de buitenruimte van het resort, met in het midden veel ligbedden en zit/eetgelegenheid, zijn diverse sauna’s, massage en ‘experience’ ruimten te vinden. Afhankelijk van het gekozen programma van de gast kan hier gebruik van worden gemaakt. Lig je als bezoeker op een ligbedje en wil je -bijvoorbeeld- graag een voetmassage krijgen? Druk op het belletje op de tafel naast je bed en er komt iemand jouw kant op.

Bij de Thermen kan ook (uitgebreid) worden gegeten. In de keuken wordt gewerkt onder de supervisie van Herman den Blijker en zijn team: “Onze gastvrouwen- en heren serveren de meest exclusieve gerechten aan uw tafel en zorgen ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Geniet van Japanse kookkunst tijdens live cooking bij de Teppanyaki, neem plaats bij de prachtige oester- en sushi bar, laat u verrassen door wereldse gerechten van onze chefkok of kies één van de à la carte gerechten.

Resort

De Thermen Barendrecht opent maandag 23 mei 2022 weer de deuren voor gasten. Bij de Thermen verwachten ze, voorzichtig geschat, dat er tegelijkertijd maximaal zo’n 150 gasten aanwezig zullen zijn. Voor eigenaar International Wellness Resorts is het wellnessresort in Barendrecht de meest luxueuze die er is.

Toegang tot het resort is alleen mogelijk met een compleet arrangement óf losse entree (€45,00 p.p) in combinatie met een wellnessbehandeling/ritueel. Drie standaard arrangementen die door Thermen worden aangeboden variëren van €60 tot €150 per persoon.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »