Pop-up Café Clementine opent de deuren in Stationstuinen aan de Spoorlaan

BARENDRECHT – Vandaag (Donderdag 3 februari 2022) heeft Café Clementine voor het eerst de deuren geopend van het nieuwe pop-up café aan de Spoorlaan in Barendrecht: “We hebben gisterenavond ons eerste proefdiner gedraaid en dat ging gelukkig heel goed.

Dineke van Meeuwen van Café Clementine: “Café Clementine is een glazen kas in een groeiende omgeving, het begin van de nieuwe wijk De Stationstuinen! Voel je thuis in een nieuw rauw gebied aan de oostkant van NS-station Barendrecht. Eet en drink, borrel in het zonnetje en ontdek de fruitige randprogrammering. In Café Clementine werken we zoveel mogelijk met lokale en duurzame producten. Ook wel logisch met de Dutch Fresh Port in je achtertuin.

Café Clementine

Het pop-up café/restaurant is in eerste instantie geopend van woensdag tot en met zaterdag tussen 09:00 en 22:00 uur. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diners. “De tijden worden in de komende tijd verruimd naarmate de corona regels versoepelen en ons team uitbreidt.”

Op het menu staan o.a. dranken (diverse soorten espresso/koffie/thee, warme chocomelk alsook een diversiteit aan dranken van de tap en uit de fles/wijnen), warme en koude gerechten, sandwiches, snacks, zoetigheden (o.a. broodpudding, chocolademousse en appeltaart). De vegetarische items zijn op de menukaart met een “V” gemarkeerd. Veel gerechten zijn ook glutenvrij beschikbaar. Voor meer informatie zie cafeclementine.nl, hier is ook de menukaart te vinden.

Glazen kas in Stationstuinen

De glazen kas waarin Café Clementine gevestigd is is te zien vanaf de trappen bij Station Barendrecht en staat voor de deur van ‘Verse Grond’, voorheen Loods38. Aan de achterzijde van deze loods is sinds kort een viertal padelbanen beschikbaar.

Dineke: “Over pak ‘m beet 10 jaar staan hier +/- 3000 woningen in een nieuwe wijk; De Stationstuinen. Wij krijgen de kans om deze industriële, ietwat absurde plek kleur en leven in te blazen en daarbij bewoners, bedrijven, onderwijs en de toekomst te verbinden.” Op termijn staan er meer activiteiten gepland in en rond het gebied: naast padel ook urban sports, een social moestoen, een innovatie hub alsook evenementen in/bij de loodsen. “We streven naar een fijne plek die de nieuwsgierigheid blijft prikkelen.

De naam Café Clementine is geïnspireerd op de omgeving, zo ligt Dineke toe: “Dit is namelijk precies de plek waar 100 jaar geleden de groenten en fruitveiling van Barendrecht is begonnen. Intussen is deze fruitveiling uitgegroeid tot een enorme industrie. Eentje waar we, vinden wij, best trots op mogen zijn!

Reserveringen zijn per e-mail mogelijk via contact [@] cafeclementine.nl

Foto’s via: Café ClementineBekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »