Lange rijen en volle IKEA Barendrecht door lancering van nieuwe MARKERAD collectie

BARENDRECHT – Vandaag (Vrijdag 1 november 2019) heeft IKEA de nieuwe limited MARKERAD collectie gelanceerd. IKEA ontwikkelde deze ‘gedurfde en hedendaagse collectie’ in samenwerking met Virgil Abloh, artistiek directeur van Louis Vuitton Men en oprichter van Off-White.

De collectie zorgde voor een grote toestroom van bezoekers bij de IKEA in Barendrecht: “Vanaf 7 uur vanochtend (Vrijdag 1 november 2019) stonden er al rijen klanten te wachten tot de winkel open ging.“, aldus één van de aanwezigen. Zowel buiten alsook binnen in de winkel ontstonden lange rijen met geïnteresseerden voor de nieuwe collectie: “De winkel was stampvol.

Jongvolwassenen

IKEA: “Deze  collectie helpt jongvolwassenen om een statement te maken met het interieur van hun eerste woning. De MARKERAD collectie combineert klassiek en minimalistisch design met artistieke kenmerken van Abloh’s werk, zoals de iconische aanhalingstekens op het “wet grass” vloerkleed. De collectie bestaat uit vijftien producten en is vanaf 1 november verkrijgbaar in alle IKEA winkels.

Abloh staat bekend om het samenbrengen van gerenommeerde merken en hiphop- en streetstyle. “Ik hoop dat de producten humor en ironie in huis brengen en tegelijkertijd blijvende emotionele waarde toevoegen aan het interieur van jongvolwassenen. Dit was het uitgangspunt tijdens het ontwerpen van de MARKERAD collectie, maar ook de grote uitdaging. Kunst is niet alleen iets wat je aan de muur hangt, maar kan net zo goed een bijzondere stoel, tafel of vloerkleed zijn“, vertelt Virgil Abloh.

IKEA en Abloh interviewden jongvolwassenen voor de MARKERAD collectie, om te ontdekken waar zij in hun eerste woning behoefte aan hebben. De nieuwe collectie bestaat uit essentiële items, waaronder een tafel, stoel en klok. Ook is er een bijzondere spiegel met een hoek in het oppervlak, waardoor het spiegelbeeld verdraait. Het verlichte schilderij van Mona Lisa is Abloh’s eerbetoon aan Leonardo da Vinci, die de grenzen tussen kunst en functionaliteit in elkaar liet overlopen. Opvallend is ook de vitrinekast met rood handvat en houten geraamte – zo krijgen favoriete items een podium in je interieur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »