IKEA Barendrecht

BARENDRECHT –IKEA Nederland is gestopt met het aanbieden van de welbekende €1,- ontbijtjes in de restaurants van de winkel. “Vanaf 14 februari 2019 introduceren wij het nieuwe ontbijt met een gevarieerder aanbod en gezondere opties. Met een vernieuwd aanbod willen we een nieuwe kwaliteitsimpuls geven aan het IKEA ontbijt“, aldus IKEA.

In 2017 vierde IKEA Barendrecht, samen met 400 omwonenden, nog ‘het ontbijtje’ tijdens het 15-jarig bestaan van de winkel in Barendrecht.

Nieuwe ontbijtjes en prijzen

Het nieuwe ontbijtje, bestaande uit een croissant en warme drank, kost vanaf nu €1,50. Leden van de IKEA Family krijgen hetzelfde ontbijtje voor slechts €0,60.

Een uitgebreider ontbijtje, het meest vergelijkbaar met het voormalige €1,- ontbijtje kost nu €3,45 en bestaat uit een croissant, bruin of wit broodje, 2 plakjes kaas of kipfilet margarine en een warme drank. IKEA Family leden betalen hiervoor: € 1.20 . Beschikbare extra’s bij dit ontbijt: €0,50 voor een stuk fruit, €1,50 voor yoghurt, €0,20 voor jam, €1,50 voor een muffin en €0,30 voor een gekookt ei.

Op zondag is er ook een brunch beschikbaar: De brunch bestaat uit een wit en bruin broodje, roerei, 2 plakjes bacon en zalm en een warme drank. (€4.50 normale prijs, € 2.95 voor Family leden).

Voedzamer

IKEA Nederland over de wijzigingen: “We denken dat we een eigentijdser en voedzamer alternatief hebben voor dit ontbijt, voor slechts 20 cent meer. De kwaliteit van de ingrediënten is beter, wat de lichte prijsverhoging volgens ons rechtvaardigt. We hebben ook een goedkopere optie, namelijk een warme drank naar keuze met een croissant voor slechts 60 cent. We zijn ervan overtuigd dat we met dit nieuwe, gevarieerdere aanbod de scherpste ontbijtprijzen van Nederland kunnen blijven bieden.” Wilt u alleen komen ontbijten en niet de winkel in, ook dat blijft bij IKEA mogelijk: “Dat vinden wij geen probleem. Klaarblijkelijk waarderen mensen het sociale aspect en de sfeer in het IKEA Restaurant.

Opmerking: In bovenstaande quote stelt IKEA dat het meest vergelijkbare ontbijt slechts 20 cent duurder is. Hierbij wordt er echter wel vanuit gegaan dat de koper IKEA Family lid is; ook moet het eitje (+30 cent) er nog wel los bij worden gekocht om het ontbijt te kunnen vergelijken met het voormalige ‘€1,- ontbijt’.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »