Nieuwe toekomst voor Bonheur dankzij doorstart met Lust-twist: 'Bonheur by Lust'

BARENDRECHT – Le Bonheur aan de Middenbaan gaat naar verwachting nog voor het eind van het jaar weer open. De lunchroom werd in september failliet verklaard waarna er werd gezocht naar geïnteresseerden om een doorstart te maken.

Le Bonheur is deze week officieel overgenomen door Jasper Kolet van Tapasbar Lust, samen met zijn compagnon Alex Wolf. De bekende broodjeszaak zal de komende weken worden opgeknapt en, als alles volgens planning verloopt, begin december weer open gaan.

Glorie van de broodjeszaak

Het nieuwe avontuur voor ondernemer Jasper Kolet komt voort uit het succes van Lust: Er is veel vraag naar een plekje in het tapasrestaurant, maar door de enorme drukte moet hij steeds vaker ‘nee’ verkopen op de vraag of er nog plaats is. Er werd dan ook al enige tijd nagedacht over mogelijkheden om uit te breiden. Met de mogelijkheid om Le Bonheur voort te zetten kwamen deze plannen afgelopen maanden in sneltreinvaart tot realiteit.

Jasper over zijn verdere toekomstplannen met Le Bonheur: “Het moet absoluut geen Lust 2.0 worden. Het moet een knipoog zijn naar Lust, maar in essentie de glorie van de broodjeszaak die het al die jaren is geweest. (…) Wij hebben voor ogen om de lunchroom die het was op onze manier in ere te herstellen, maar dan met onze twist eraan“. Zo zal er ook goed worden gezocht naar een juiste prijs/kwaliteit verhouding voor de lunchroom: “Dat is de basis van goede horeca. Ik vind dat je best een bedrag mag rekenen voor je product, maar dat moet wel te rechtvaardigen zijn“, aldus Jasper.

Belevenis terug op de Middenbaan

Om te beginnen zal ‘Bonheur  by Lust’ ook op vrijdag en zaterdagavond open gaan: “Gezellig voor de borrel met een goed stukje eten, misschien een tapasplankje of een menu van de chef met wat kleine hapjes erbij, maar daarnaast ook gewoon lekkere goede spareribs, saté biefstuk en zalmfilet. Echt gewoon een goed restaurant.“, aldus Jasper. Dit moet een optie gaan bieden voor sportclubs die uitlopen en waarvan vrienden nog even samen willen borrelen, of op vrijdag voor collega’s die samen nog even gezellig iets op de Middenbaan willen eten/drinken.

Jasper, mede namens zijn compagnon: “Het is heel belangrijk dat er weer belevenis is op de Middenbaan en als wij ons steentje daar op deze manier aan bij kunnen dragen, dan doen wij dat heel graag. Wij zijn enorm voorstander van een beetje leven in de brouwerij“.

Eigen draai aan lunchroom

Vanaf volgende week kunnen de (verbouwings)werkzaamheden beginnen in Le Bonheur. Hoewel er geen grote veranderingen op de planning staan wil Jasper wel een eigen draai aan de lunchroom geven. Ze hopen begin december weer open te kunnen.

Er worden nog gesprekken gevoerd met een aantal oud werknemers van Le Bonheur, zodat zij ook aan het werk kunnen in de ‘nieuwe’ Bonheur, maar daarnaast zijn ook alle andere geïnteresseerden welkom om zich te melden bij Lust voor een sollicitatie bij ‘Bonheur by Lust’.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen« | »