Edudelta College Barendrecht kandidaat 'Voorop in de Vergroening'

BARENDRECHT – [Poster] Het project Stadslandbouw van Edudelta College Barendrecht is één van de kandidaten in de landelijke wedstrijd Voorop in de Vergroening van de AOC Raad.

Voorop in de Vergroening is een gezamenlijk project van alle groene scholen in Nederland. Het bestuur van de AOC Raad heeft in 2011 het initiatief genomen voor dit project en wil daarmee zowel intern als extern het ‘groene gezicht’ van het onderwijs sterk gaan profileren:

Greening the City

Groene scholen gaan voor een groene wereld. Om dit te realiseren is een ‘groene ontwikkelagenda’ opgesteld, met concrete actiepunten op het gebied van groen onderwijs.De AOC Raad wil ook dit jaar weer de meest innovatieve vergroeningsprojecten in de spotlights zetten. Het thema voor de prijsvraag is dit jaar ‘Greening the City!’ met als subthema’s: greening, feeding, energizing, healthying.

Steun Project Stadslandbouw

Het project Stadslandbouw van het Edudelta College Barendrecht voldoet aan alle subthema’s. Het project geeft de ruimte tussen rijksweg A15 en de Dierensteinweg in Barendrecht een groene invulling. De voedselproductie komt mede ten goede aan de Voedselbank Barendrecht. Werken in de moestuin (met boomgaard en imkerij) levert een gezonde portie energie op. En het telen van biologische producten is zonder meer gezond te noemen.

Je kunt het project steunen door het project op Facebook te ‘liken’, dit vergroot de kans voor het Edudelta om te winnen. Klik op deze link om direct naar de pagina te gaan van het stadslandbouwproject op Facebook te gaan. Via deze link zijn alle andere deelnemende projecten te bekijken.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Milieu


Fotograaf: Edudelta College Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »