Video: Viering Bevrijdingsdag 1965 in Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland voor het eerst Bevrijdingsdag vierde. Daarom worden er nu weer plannen gemaakt voor de herdenking. Bij de 20e viering in 1965 pakte het toen nog kleine Barendrecht behoorlijk uit. Dat blijkt uit het filmpje dat A. van `t Hof hiervan toen maakte.

Fanfare

De Fanfare,  inclusief de tamboers en majorettes, is uiteraard present. Zij zijn onder meer te zien bij de Groen van Prinstererschool en op de Binnenlandse Baan. Opvallend is dat de Binnenlandse Baan aan de noordzijde vrijwel onbebouwd is.

Optocht en gymnastiek

Verder zijn er beelden van een allegorische optocht en gymnastiek demonstraties. De leeftijd was duidelijk aan het beeldmateriaal af te zien. Maar na wat beeldcorrecties en het toegevoegde geluid, geeft het toch een goed idee van Barendrecht toen. Daarom is het nu te zien op de website met “retro” filmpjes over Barendrecht.

Update

Er is inmiddels een extra video beschikbaar met een foto slideshow van Bevrijdingsdag in Barendrecht in 1965 en zelfs een kleurenvideo uit 1960:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »