Video: Het Barendrecht van 1957 - Deel 2

BARENDRECHT – “Het Barendrecht van 1957” is het tweede deel van de film die gemaakt was in opdracht van de Barendrechtse Fanfare. De oorspronkelijke stomme film is helaas verloren gegaan, maar er waren nog kopieën op VHS band.

Zie ook: Video: Het Barendrecht van 1957 – Deel 1

In 2010 heeft Bas Romeijn één van deze banden zo goed mogelijk gerestaureerd en van geluid en commentaar voorzien. Maaike Berkman zorgde daarbij voor het commentaar. Het resultaat is nu op internet geplaatst en voor iedereen te bekijken.

Oude Barendrecht

In deel 2 van deze film zien we onder andere, hoe de klok van de dorpskerk met de hand geluid werd. Zien we bij Schoenwinkel Vijfvinkel het Röntgenapparaat, dat gebruikt werd om te kijken of de schoenen wel pasten, en bij van der Pol een TV demonstreren.

We nemen tevens een kijkje bij de boekhandel en drukkerij van Wesdijk, volgen een EHBO demonstratie en er komen we weer heel veel mensen voorbij.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Historie


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »