Kopje koffie

BARENDRECHT – Stichting Present Barendrecht introduceert in samenwerking met horecaondernemers het systeem van Uitgestelde Koffie in Barendrecht. Wie naast zijn eigen koffie een uitgesteld kopje koffie besteld weet niet precies wie dit kopje krijgt. Present zal ervoor zorgen dat deze terecht komt bij iemand die het verdient.

Vanuit een warm hart geschonken“, zo omschrijft Present dit project.

Le Bonheur, T Ouwe Durp en Pannenkoeken Tijd

Vanaf morgen (Woensdag 1 juli 2015) is het mogelijk om bij Le Bonheur aan de Middenbaan 83-85, T Ouwe Durp aan de Dorpsstaat 156 en Pannenkoeken Tijd aan het Havenhoofd 11 in Carnisselande een uitgestelde koffie te kopen. Wethouder Ingeborg Monhemius zal morgen (Woensdag 1 juli 2015) het eerste kopje uitgestelde koffie bestellen tijdens een feestelijke bijeenkomst bij restaurant Pannenkoeken Tijd.

Kopje koffie

Het systeem van uitgestelde koffie is heel eenvoudig. Als bezoeker van één van deze restaurants koopt u van tevoren een kop koffie voor iemand die om wat voor reden dan ook een traktatie kan gebruiken. Iemand die normaal gesproken niet in staat is om buiten de deur gezellig een kopje koffie te drinken. Of iemand die recent veel heeft meegemaakt.

Als klant weet u dus niet voor wie u de koffie bestelt en betaalt; u weet wel dat de kop koffie goed terecht komt. Daar zorgt Present Barendrecht voor via haar netwerk van maatschappelijke organisaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de Voedselbank, Vivenz of Humanitas.

Uitgestelde koffie

De uitgestelde koffie traditie is begonnen in Napels (Italië) en verspreidt zich nu als een “koffievlek” over de wereld. Binnenkort is er dus ook in Barendrecht de gelegenheid om een uitgestelde koffie te kopen voor een plaatsgenoot. In gemeentes waar het systeem al werkt, blijkt dat er een grote groep klanten is die het leuk vindt om hieraan mee te werken en op deze eenvoudige manier Present te zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »