Ruim 100 deelnemers bij 2e Lions fietsrally voor Stichting Present Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdag organiseerde Lions Club IJsselmonde een fietsrally om geld in te zamelen voor Stichting Present Barendrecht. Ondanks de sombere voorspellingen bleek het zaterdag ideaal fietsweer. Dat had een positief effect op de opkomst. Meer dan 100 fietsers verkenden het gebied van Rhoon, de zuidrand van Rotterdam en Portland.

De deelnemers hadden niet alleen veel waardering voor het initiatief, maar waren ook zeer enthousiast over de organisatie, de route en de vele informatie die men kreeg aangereikt. Tijdens de fietstocht moesten diverse vragen worden beantwoord. De winnaar van deze prijsvraag wordt binnenkort bekend gemaakt, evenals het financieel resultaat voor Present. “Al met al was het een zeer geslaagde fietstocht. De start bij IKEA, inclusief ontbijt, is goed bevallen, en het prachtige fietspaleis van Peter Terlouw was een waardige finishplek, waar mensen konden nagenieten met o.a. gezonde smoothies en pannenkoeken”, aldus Harrij Vogelaar, een van de organisatoren.

Tandems

Dit jaar kreeg het goede werk van Present ook tijdens de Fietsrally meteen gestalte: Op 10 tandems reden ook mensen mee met een verstandelijke beperking, onder begeleiding van Present vrijwilligers. Zo konden ook zij genieten van al het moois op IJsselmonde.

Sponsoren

De fietsrally kon met gesloten beurzen worden georganiseerd dankzij een aantal sponsoren en de inzet van vrijwilligers van de Lions en Stichting Present. Met de opbrengst van de fietsrally worden materialen en gereedschap aangeschaft waarmee vrijwilligers praktische hulp kunnen bieden aan mensen die een positief gebaar goed kunnen gebruiken.

De LIONS Fietsrally werd mede mogelijk door ondersteuning van: IKEA Barendrecht, Berkman Energie Services, Peter Terlouw Tweewielers, GKB groep, Olympic Fruit, Makro, VITAAL Praktijk Otten, Albert Heijn Middenbaan, Rabobank Ridderkerk Midden IJsselmonde.

Foto: Een deel van de deelnemers bij het startpunt IKEA BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »