Sophie Bijkerk (12) uit Barendrecht in halve finale Superkids (RTL4)

BARENDRECHT – [Video + Update] In Superkids, de nieuwe kijkcijferhit van RTL4 op de vrijdagavond, laten per aflevering 10 jonge talenten tussen de 6 en 14 jaar hun bijzondere talent zien. Hun act wordt beoordeeld door een vakjury en een 100-koppige publieksjury.

In de tweede aflevering van dit programma, 1 mei jl., liet de Nederlands Kampioene Kunstschaatsen Advanced Novice Sophie Bijkerk (12 jaar) uit Barendrecht haar talent op het gebied van kunstschaatsen zien. Met 189,5 punt heeft deze Superkid een plaats in de halve finale verdiend. De halve finale, waarin Sophie een gooi doet naar één van de tien finale plaatsen, is aanstaande vrijdag (22 mei) om 20.30 uur te zien op RTL4.

Kunstrijverening De Drechtsteden

Sophie Bijkerk is lid van de wedstrijdgroep van de Dordtse Kunstrijverening De Drechtsteden. Sophie traint 20 uur per week on- en off-ice op de ijsbaan in Dordrecht. De trainingen staan onder leiding van hoofdcoach Astrid Tammeling-Winkelman en haar coachesteam. Tevens maakt Sophie deel uit van de Stichting Kunstrijden Nederland van voormalig topschaatster Joan Haanappel.

Update: Finale

Sophie is met 191 punten in de halve finale (2e plaats) door naar de finale van Superkids. Deze finale zal op zaterdag 5 juni plaatsvinden. Bekijk hier de beelden van de halve finale (22 mei) terug:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »