Dierenambulance ingeschakeld om uil te vangen aan het Veersemeer in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Bewoners van het Veersemeer in Carnisselande zullen raar hebben opgekeken toen een stevige uil rustig door hun straat wandelde.

Omdat het dier mogelijk is ontsnapt uit een verblijf werd de dierenambulance ingeschakeld, zij hebben het dier gevangen en meegenomen. De dierenambulance heeft de vogel opvangen en zal de eigenaar proberen te traceren.

Update 17 april

Gisteravond na het publiceren van dit artikel heeft iemand zich via Facebook bij BarendrechtNU gemeld. Hij herkende de uil direct van de foto’s: het was één van zijn twee vermiste Oehoe uilen. Nadat er gisteravond (Woensdag 15 april 2015) contact is opgenomen met Vogelklas Karel Schot in Rotterdam, is de vogel vanochtend (Donderdag 16 april 2015) opgehaald en zit hij weer in zijn verblijf aan de Voordijk in Barendrecht (zie onderstaande foto). De andere vermiste uil werd helaas eerder al dood naast de snelweg gevonden.

Ferdi Schepers tipte BarendrechtNU en stuurde onderstaande foto’s in van de Oehoe aan het Veersemeer:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Ferdi Schepers, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »