Briefgeld aan waslijn

OOSTVOORNE – Drie mannen van 21, 23 en 27 jaar uit Rotterdam zijn in verband met het uitgeven van vals geld aangehouden. De drie zouden de afgelopen weken in onder meer Numansdorp, Alblasserdam, Barendrecht en Oostvoorne met valse briefjes van 50 euro hebben betaald.

Valse briefjes

In een aantal gevallen mislukten de pogingen, maar in enkele gevallen werden de valse briefjes geaccepteerd. De recherche van de politie in de Hoeksche Waard startte een onderzoek dat naar de drie verdachten leidde.

De 21-jarige man en zijn 23-jarige metgezel werden op 25 november op heterdaad betrapt toen ze in een winkel Oostvoorne met een vals biljet betaalden. De mannen wisten niet dat agenten hen in het oog hielden en de aanhouding van het duo volgde direct. Met de aanhouding van de twee mannen was het onderzoek niet klaar. De identiteit van een derde verdachte werd bekend en zijn aanhouding volgde op 2 december. De 21-jarige en de 27-jarige verdachten zitten vast; de 23-jarige is na verhoor heengezonden. Hij blijft wel verdachte. De politie zet het onderzoek voort en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »