Terugblik: Huldiging 40 jaar Sinterklaas van Barendrecht

BARENDRECHT – [Video] De vrienden van Sinterklaas in Barendrecht hebben in 2009, in plaats van de kinderen, de Sint zelf maar eens in het middelpunt gezet met een feestelijke huldiging. De oude baas was namelijk al meer dan 40 jaar zo vriendelijk geweest om zijn verjaardag met de kinderen van Barendrecht te vieren.

De vrienden van Sinterklaas hebben toen, samen met de Pieten, een feest voor de Sint georganiseerd en hem uitbundig gehuldigd. Met een lampionoptocht, cadeautjes, de gemeentelijke waarderingsspeld en een gezellig feest werd hij geëerd. De vrienden van Sint hebben dit feest toentertijd gefilmd. Hier is nu een leuke samenvatting van gemaakt die te zien is op het filmblog met Barendrechtse retrofilmpjes: basromeijnfilms.blogspot.nl

Nog een video: De Watertoren, symbool van Barendrecht

Al meer dan honderd jaar markeert de karakteristieke watertoren onze woonplaats. Alsof hij zeggen wil “hier moet je zijn”. Maar vroeger was hij niet alleen maar een symbool, maar had hij een nuttige functie bij het brengen van schoon drinkwater voor de burgerij.

Dat was een wens van de landelijke overheid, maar B & W wilde daar eerst niet aan en schoof een beslissing jaren voor zich uit. Toen er uiteindelijk toch een waterleidingbedrijf kwam was Barendrecht echter wel één van de eerste kleine gemeenten met een eigen watertoren.

Toen in 2012 de toren 100 jaar was is er een film gemaakt. Het verteld over hoe de toren tot stand kwam. Barendrechters vertellen over hoe het leven was zonder waterleiding en een oud werknemer verteld over zijn werk bij het voormalige Gemeentelijke waterleidingbedrijf. De hele film is nu te zien op het Barendrechts filmblog: basromeijnfilms.blogspot.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: Bas Romeijn, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »