Tsjechen maken kennis met wonen in Barendrecht

BARENDRECHT – Een groep inwoners uit het Tsjechische Louny bracht vorige week een bezoek aan Barendrecht. De ontvangst van de Tsjechen vond plaats in het kader van de stedenband tussen Louny en Barendrecht. Dit jaar was het thema voor het bezoek wonen. Er vonden verschillende activiteiten in beide gemeenten plaats.

Bij aankomst ontvingen de Tsjechen een vragenlijst met vragen over het wonen in Barendrecht. De opdracht was om tijdens het bezoek zoveel mogelijk antwoorden te vinden o.a. door gesprekken in het gastgezin. Bij woningbouw Patrimonium vertelde directeur-bestuurder Marja van Leeuwen alle in en outs van sociale woningbouw in Barendrecht. Stedenbouwkundige Maarten Ouwens sloot daarop aan met een verhaal over de geschiedenis van de woningbouw in Barendrecht.

Dorpskern, nieuwbouw en landbouw

’s Middags wandelde de groep onder leiding van Maarten door de Dorpskern en de eerste uitbreidingswijken van Barendrecht. De Tsjechen vonden het opvallend dat in Barendrecht koophuizen en huurhuizen in dezelfde straat staan. Het bezoek aan een woning in het nieuwe appartementencomplex aan de Notenhof was een hoogtepunt van de tocht. De volgende morgen (Woensdag 5 november 2014) werd het nieuwbouwproject Land van Barendregt bezocht. Er werd kennisgemaakt met de wijze van bouwen en de eisen die aan woningen gesteld worden. De gastheer van Blokland Huizen trakteerde na afloop van het bezoek de Tsjechen op een typisch Nederlands product: stroopwafels!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »