Inge de Bruijn sportfondsenbad (Barendrecht)

BARENDRECHT – Terwijl de inkt van het collegeprogramma net droog is, gaat het college al voortvarend aan de slag met de diverse doelstellingen. Zo woonden wethouders Lennart van der Linden (sport en sociale zaken) en Jeroen Gebben (accommodaties) namens het college de algemene vergadering van aandeelhouders van het Inge de Bruijn sportfondsenbad bij. De gemeente is sinds 1 januari 2013 voor de volle 100% aandeelhouder van het zwembad.

Aan het zwembad moet regulier veel onderhoudswerk gedaan worden. Beide wethouders pleitten voor het waar mogelijk betrekken van lokale ondernemers en bedrijven bij de uitvoering hiervan.

Goed voor lokale economie

Bij een zwembad is dagelijks onderhoud een van de grootste kostenposten. Wethouder Van der Linden: “De inzet van Barendrechtse ondernemers hiervoor levert banen op. Daarnaast blijft het geld dat aan onderhoud wordt uitgegeven in Barendrecht. Dat is weer goed voor de lokale economie.

Nieuwe mogelijkheden

Wethouder Gebben vult aan: “Wij hebben de directie uitgedaagd om te zoeken naar het optimaliseren van inkomsten. Daarnaast hebben wij aandacht gevraagd voor het houden van een klanttevredenheidsonderzoek. Op het schoolplein hoor ik bijvoorbeeld met regelmaat verhalen van ouders die wisselende ervaringen met het zwembad hebben. En ik ben niet de enige die deze geluiden hoort. Zowel het klanttevredenheidsonderzoek als kijken naar het optimaliseren van kosten kunnen nieuwe inzichten en mogelijkheden opleveren voor de exploitatie van ons zwembad.

Sociale duurzaamheid

Voor duurzaamheid is veel aandacht in het collegeprogramma van het nieuwe college. Het is de groene draad door het programma. Hierbij is niet alleen aandacht voor fysieke duurzaamheid, maar ook voor sociale duurzaamheid. Het stimuleren van de inzet van lokale bedrijven valt daar bijvoorbeeld onder. Maar ook het inzetten van werkzoekenden en arbeidsgehandicapten.

Kansen pakken

Het college wil actief nieuwe initiatieven ondersteunen en inwoners en bedrijven aanmoedigen om net als zij zelf te denken in kansen en mogelijkheden. Flexibel denken, netwerken en kansen pakken waar die zich voordoen. En goed luisteren naar geluiden van inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners, zodat dit vertaald kan worden naar concrete acties.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« | »