Fjorden veulen Kjelby geboren op De Kleine Duiker in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen zondagavond rond 10 uur heeft de Fjord Furby weer een prachtig merrie veulentje op de wereld gezet. Zo meldde vanmorgen haar vaste verzorgster Kayleigh Koetse van Furby, die voor de tweede keer dit mooie moment mee heeft mogen maken op de boerderij De Kleine Duiker. Jinte, die vorig jaar geboren is, heeft er nu een volle zus bij en haar naam is Kjelby.

Fjordenpaard

Het Fjordenpaard is een van de drie inheemse paardenrassen van Noorwegen en ook een van de oudste en zuiverste rassen ter wereld. De manen van het fjordenpaard wordt geknipt. Bij de ‘Nederlandse manier’ van knippen worden de lichtere zij manen korter geschoren dan de zwarte haren in het midden.

De Fjordenpaarden die op de boerderij De Kleine Duiker staan worden regelmatig ingezet voor huifkar ritten, het land ploegen en ook het hooi binnen halen. Ze vinden het heerlijk om dit zware werk te doen. Het zijn echte werkpaarden. Maar uiteraard lopen ze ook onder het zadel en scoren zeer goed in deze tak van paarden sport.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »