BARENDRECHT – [Foto’s] Op woensdag 11 juni gingen bijna 50 kinderen van CBS De Hoeksteen, OBS De Tweemaster en de buitenschoolse opvang van de Stichting Kinderopvang Barendrecht de wijk in om zwerfafval op te ruimen. Samen met 9 ouders en begeleiders lieten zij Centrum en Noord een stuk schoner achter! De inmiddels vierde zwerfvuilactie van het buurtcomité Buurt Bestuurt mag met recht een succes genoemd worden.

Het was deze middag een drukte van jewelste. Overal in de wijk werd geraapt en gezocht. De kinderen lagen zelfs op hun buik in de bosjes! Niets was ze te gek. Na ruim een uur zwoegen in de zon kwamen de kinderen terug op het schoolplein van De Hoeksteen. Elke groep zette het door hen opgehaalde vuil apart weg, zodat het winnende team bepaald kon worden.

Vrolijke middag

Na het maken van de groepsfoto gingen de kinderen snel naar binnen voor pannenkoeken (gebakken door Humanitas) en iets te drinken. Harry de Zwerver, inmiddels een vaste gast bij de zwerfvuilacties, was wederom van de partij. Met zijn trucs liet hij de kinderen en ouders versteld staan.

Winnende team

Kees Takken (raadslid Echt voor Barendrecht) reikte een prijs uit aan het winnende rode team. Niemand ging met lege handen naar huis: ieder kind kreeg een goodie-bag mee. De wijkploeg van de gemeente voerde het opgehaalde vuil af. De dag werd gesponsord door Aafje Thuiszorg, Gemeente Barendrecht, Jumbo, Olympic Fruit, Patrimonium en ToBe Cultuurcentrum.

Oproep aan bewoners

Het comité Buurt Bestuurt doet een oproep aan u. Wilt u alstublieft per dag 1 stukje papier, een blikje of ander soort afval oprapen en in een afvalbak werpen? 1 stukje maar? Als iedereen dat doet, hebben wij binnen afzienbare tijd een schoon Barendrecht en kunnen wij ons op een ander vlak nuttig maken

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »