Herontwikkeling Carnisse Veste van start, komst van LIDL supermarkt bevestigt

BARENDRECHT – Diverse winkels in winkelcentrum Carnisse Veste gaan de komende maanden verhuizen. Ze doen dit om plaats te maken voor een nieuwe Lidl supermarkt op de bovenverdieping van het winkelcentrum. Ruim 2 jaar geleden werd al bekend dat de Lidl naar de Carnisse Veste zou komen, maar winkelcentrumeigenaar PingProperties maakte het deze week pas officieel bekend.

PingProperties: “Na een intensieve voorbereiding van de ontwikkelingsplannen wordt het wijkwinkelcentrum (…) getransformeerd tot een modern daily convenience centrum. Verwachting is dat de oplevering in de zomer volgend jaar plaatsvindt.

Herontwikkeling

Carnisse Veste is een wijkwinkelcentrum bestaande uit twee bouwlagen en circa 50 winkelunits, waarbij de afgelopen jaren de bovenlaag te maken heeft met een afnemende bezoekersstroom en toenemende leegstand.“, aldus de eigenaar. In de zomer van 2023 werden de roltrappen vanuit de parkeergarage al weggehaald nadat deze op een bepaald moment vaker kapot waren dan functioneerden. Enkele weken later werden tijdelijke trappen geplaatst, die er momenteel nog steeds staan.

Bij de verbouwing, die gepland staat om half november te starten, wordt de tijdelijke trap weggehaald en een nieuwe hellende roltrap gerealiseerd: “Dit maakt het winkelcentrum tot één geheel, en zorgt ervoor dat alle winkels met één winkelkar bereikbaar worden gemaakt.” Carnisse Veste wacht nog op de laatste goedkeuringen vanuit de gemeente (“Op dit moment is PingProperties nog bezig om de laatste en definitieve goedkeuringen van de gemeente te verkrijgen op de draagconstructie van de nieuwe supermarkt.“).

Lidl supermarkt

Onderdeel van de verbouwing is de komst van discountersupermarkt Lidl. De supermarkt zal -in tegenstelling tot de Albert Heijn en Jumbo- op de bovenverdieping van het winkelcentrum de deuren openen. De nieuwe hellende roltrap zorgt ervoor dat het winkelend publiek de boodschappenkar mee kan nemen op de roltrap.

PingProperties over de komst van de Lidl: “Er is hier grote vraag naar omdat in heel Barendrecht-west geen discountsupermarkten zijn gevestigd. LIDL vestigt zich als belangrijke publiekstrekker op de bovenverdieping, waarmee deze winkellaag een aanzienlijke nieuwe bezoekersstroom krijgt. Andere winkels op deze verdieping zullen hiervan profiteren.

Om ruimte te maken voor de LIDL verhuist een aantal bestaande winkels naar een andere locatie in het centrum. Inmiddels is hiermee gestart: Flowers & Wood is verhuisd naar het Van Beuningenhavenplein naast de Dierenvriend, Intertoys heeft haar intrek genomen in de voormalige winkels van Flowers & Wood en Hunkemöller, Kruidvat verhuist naar de winkel waar Blokker was gevestigd, MS Mode blijft op dezelfde plek, maar krijgt een andere winkelindeling, Etos wordt iets verkleind, Hairport Kappers verhuist naar de winkel waar vroeger D-Reizen zat, YourChoice krijgt een andere winkelindeling en er komt een nieuwe huurder in de winkel naast Mike’s. PingProperties wil -bij navraag- nog niet melden welke nieuwe winkel dit gaat worden en wanneer deze de deuren zal openen.

Planning

Het proces van afstemming en goedkeuring is uitdagend geweest. Bram Harding – Head of (Re)development PingProperties: “Voor bezoekers lijkt het daarom alsof er de afgelopen tijd weinig wordt gedaan in het winkelcentrum, maar achter de schermen hebben we steeds hard gewerkt. Wij zijn daarom verheugd dat deze fase binnenkort wordt afgerond en we zichtbaar voor iedereen aan de slag kunnen”.  Alle werkzaamheden vinden gefaseerd plaats, en het winkelcentrum blijft gedurende de hele verbouwingsperiode open en toegankelijk voor het publiek.

Sander Rovers – Investment Manager bij PingProperties: “Ik kijk uit naar de voortgang van dit project en de positieve impact die de herontwikkeling van Carnisse Veste zal hebben op de lokale gemeenschap en het winkelcentrum als geheel.



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« |