Volle treinen verwacht: Week lang minder treinen vanaf station Barendrecht

BARENDRECHT – Vanaf 10 december gaat de nieuwe dienstregeling van de NS in. In de nieuwe dienstregeling zijn meer treinen vanaf station Barendrecht opgenomen. Op maandag t/m donderdag zullen er in de spits per uur 6 Sprinters richting Rotterdam en 6 richting Dordrecht vertrekken.

Momenteel rijden er nog 4 treinen per uur richting Rotterdam en 4 per uur richting Dordrecht. Eind 2021 begon de NS met deze 10-minuten dienstregeling, maar vanwege problemen met de personele bezetting en (toen nog) tegenvallende reizigersaantallen (vanwege corona) werd dit aantal weer teruggedraaid naar vier per uur. Vanaf aanstaande maandag worden dit er 4 dagen in de week weer 6 per uur per richting.

Dienstregeling met uitzonderingen

De sprinter tussen Dordrecht en Rotterdam Centraal vertrekt dus iedere 10 minuten op maandagen t/m donderdagen (vrijdag en weekend niet) en alleen in de spits is de 10-minuten dienstregeling van kracht. Daarnaast is er nóg een uitzondering op de nieuwe dienstregeling: Vanaf 25 december tot en met 5 januari rijdt NS een vakantiedienstregeling. In deze periode zullen de meeste treinen volgens de weekenddienstregeling rijden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »