Afvalaanbiedstation langer open op zaterdagen en strengere controles op aanhangers met afval

BARENDRECHT – Per 1 januari 2024 is het afvalaanbiedstation op de Londen in Barendrecht één uur langer open op zaterdag, ook gaat het afvalaanbiedstation één uur eerder open open zaterdagen: “Na zorgvuldige overweging heeft het college besloten de openingstijden op zaterdag aan te passen“.

Het afvalaanbiedstation zal vanaf 1 jan. 2024 op alle zaterdagen open zijn van 7.30 tot 16.00 uur. Het is (vooralsnog) niet mogelijk om afval aan te bieden op zondag.

Aanhangers verplicht aanmelden

Bij het afvalaanbiedstation van de gemeente Barendrecht kunt u als inwoner uw grof huishoudelijk afval inleveren. Bedrijfsafval is niet toegestaan. Om hier goed toezicht op te kunnen houden, zijn inwoners die met een aanhanger of bedrijfswagen komen vanaf 1 januari 2024 verplicht een afspraak te maken.

Wilt u een afspraak maken omdat uw grof huishoudelijk afval met een bedrijfsbus of aanhanger naar het afvalaanbiedstation te brengen? Dan kunt u dit online doen via www.bar-afvalbeheer.nl/afvalaanbiedstation. Alleen als u een afspraak hebt gemaakt en het duidelijk is dat het om huishoudelijk afval gaat, krijgt u toegang tot het afvalaanbiedstation.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »