Emma Severien wordt nieuwe kinderburgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen week hebben 7 kandidaat-kinderburgemeesters zich gepresenteerd aan de jury van de gemeente Barendrecht. Elke kandidaat kreeg de kans te vertellen waarom hij of zij graag kinderburgemeester wil worden. De jury heeft daarna Emma Severien tot nieuwe kinderburgemeester gekozen.

Emma wordt op dinsdag 31 oktober geïnstalleerd in de gemeenteraad. Op die datum draagt Gino Riesmeijer zijn ambtsketen over aan Emma Severien. Vanaf dat moment is Emma de nieuwe kinderburgemeester. Het komende schooljaar zet Emma zich in op de volgende speerpunten: cyberpesten, hacken en sociale media.

Emma

Emma zit in groep 8 van CBS Smitshoek en is 11 jaar. Ze heeft naar eigen zeggen geen plankenkoorts en staat open voor ieders mening. Als kinderburgemeester richt ze zich graag op social media en de gevaren daarvan. “Tegenwoordig trappen veel mensen en kinderen in foute berichten die via sociale media worden verstuurd. Dat moet stoppen. Als we daar wat meer lessen over geven aan kinderen, kunnen we veel ellende voorkomen. In dit geval gaat het ook om cyberpesten. Ook dat kunnen we in lessen onder de aandacht brengen, zodat kinderen wat minder gaan pesten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »