Eind 2023 start bouw van 12 nieuwe huurappartementen aan de Lekstraat

BARENDRECHT – Aan de Lekstraat, op de locatie van de huidige 8 maisonnette woningen en garages, komen twaalf nieuwe sociale huurappartementen van Patrimonium. De ontwikkeling van de nieuwbouw start eind 2023. Patrimonium heeft hiervoor afgelopen maand een overeenkomst gesloten met Aannemersbedrijf P. van Leeuwen.

De architect, Steenhuis Bukman Architecten heeft met het ontwerp van het gebouw rekening gehouden met de omgeving. “We hebben de woningen in de wijk onlangs verduurzaamd en gerenoveerd en ik denk dat we met de bouw van deze appartementen de wijk nog mooier maken”, aldus Peter Manders.

Dit najaar wordt het huidige woongebouw met de acht maisonnettes en onderliggende garages gesloopt. Naar verwachting start aannemersbedrijf P. van Leeuwen eind dit jaar met de nieuwbouw. Patrimonium verhuurt de woningen eind volgend jaar via Woonnet Rijnmond.

Artikelfoto: Impressies van de nieuwbouw aan de Lekstraat (foto’s via: Patrimonium)Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »