Roltrappen in parkeergarage Carnisse Veste weggehaald, vanaf 17 juli weer normale trappen

BARENDRECHT – De roltrappen in winkelcentrum Carnisse Veste zijn volledig weggehaald. Het ‘gat’ vanaf de parkeergarage naar de winkelpassage boven is er nog wel, maar je kunt hier momenteel alleen maar met de lift naar boven en beneden. De eigenaar van de Carnisse Veste geeft aan dat er over ruim een week, vanaf 19 juli weer ‘normale trappen’ zullen zijn voor het winkelend publiek.

Wie vanuit de parkeergarage naar de winkels boven wil en niet wil wachten (in de rij) voor de lift, kan het beste gebruik maken van de roltrappen aan de Havenhoofd kant. Ook is het winkelcentrum boven nog bereikbaar via het Middeldijkerplein

Rolbanden en/of trappen

Eerder kondigde het winkelcentrum aan om de roltrappen op een andere wijze te renoveren, namelijk met 2 lange rolbanden. Deze rolbanden zouden geschikt zijn om met een winkelwagentje op te gaan zodat de nog nieuw te bouwen Lidl supermarkt in de winkelpassage boven bereikbaar is.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of de rolbanden er (later) nog komen en/of dat de ‘normale trappen’ een tijdelijke oplossing zijn, navraag staat uit bij de eigenaar van de Carnisse Veste. Update: De Carnisse Veste laat weten dat de normale trappen een tijdelijke oplossing zijn (vanaf 19 ipv 18 juli) en dat ‘in de toekomst’ de rolbanden zullen worden gerealiseerd.

Navraag eind april 2023 leerde dat het plan voor de rolbanden en de nieuwe supermarkt in ieder geval toen nog op de planning stond: “Alles staat nog op de planning“, liet een woordvoerder toen weten. De werkzaamheden waren aangekondigd voor het eerste kwartaal van 2023 en waren vertraagd, op de vraag hoe de nieuwe planning van de werkzaamheden eruit zag, kwam toen geen antwoord.

Update 26 juli: De tijdelijk trap staat op de plek van de oude roltrappen, maar de tijdelijke trap is momenteel niet te gebruiken:

Opmerking: In eerste instantie stond in dit artikel bij de datum “t/m 17 juli”, toen “vanaf 18 juli” en de laatste update van de Carnisse Veste geven ze aan dat het vermoedelijk “vanaf 19 juli” zal worden wanneer de tijdelijke nieuwe trappen beschikbaar zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »