College wil 36 flexwoningen op parkeerplaats Maasstraat, bouw gepland voor over 3 maanden

BARENDRECHT – Het college van B&W in Barendrecht wil 36 flexwoningen bouwen op de parkeerplaats langs sportpark de Bongerd aan de Maasstraat: “Een kansrijke transformatielocatie die volop mogelijkheden biedt voor Barendrechtse starters, jonge gezinnen en spoedzoekers op de woningmarkt. Spoedzoekers zijn Barendrechtse woningzoekenden die acuut een woning nodig hebben, bijvoorbeeld door een echtscheiding“, zo stelt het college.

In een brief van het college aan de raad in oktober 2022 sprak het college ook nog over “statushouders en Oekraïners” als mogelijke bewoners, deze doelgroepen worden in de meest recente brief niet meer genoemd. Wethouder van der Linden: “Bij deze woningen krijgen Barendrechters juist voorrang.

De gemeente heeft de locatie aan de Maasstraat vorig jaar aangemeld bij de ‘Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting‘ van het ‘Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties’, die op korte termijn in heel Nederland in totaal 2.000 flexwoningen gebouwd wil zien worden. De woningen in Barendrecht zullen worden afgenomen en verhuurd door Patrimonium.

Maasstraat

Heel veel tijd om te praten over de plannen is er niet meer, de realisatie van de woningen op de locatie staat gepland voor over 3-4 maanden (april 2023). “Terwijl het productieproces van de woningen gaande is werken betrokken partijen parallel hieraan het plan verder uit en vragen de benodigde vergunningen aan. Dit zal bij alle partijen om hoge prioriteit vragen om de planning te kunnen halen“, aldus het college.

Op maandag 16 januari 2023 organiseert de gemeente een informatieavond voor direct omwonenden. Ook andere geïnteresseerden kunnen zich binnenkort aanmelden voor de info avond.

Foto (via: Google Streetview): Het parkeerterrein aan de Maasstraat, langs de rand van Sportpark de Bongerd, in gebruik al opslagplaats voor bouwmaterialen (nov, 2022).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »