Helikopters boven Barendrecht voor Luchtmacht oefening in Rotterdam IJsselmonde

BARENDRECHT – [Video] Helikopters van de Koninklijke Luchtmacht hebben vanavond (Woensdag 21 september 2022) meermaals (laag) over Barendrecht gevlogen. De helikopters waren actief in de omgeving van Barendrecht/Rotterdam zuid/Ridderkerk voor een oefening in Rotterdam IJsselmonde. Om 21:22 uur kwamen de heli’s voor het eerst laag over het centrum van Barendrecht gevlogen.

De oefening met de helikopters vond plaats bij park ‘De Twee Heuvels‘ in Rotterdam IJsselmonde. De Koninklijke Luchtmacht over de oefening: “Twee transporthelikopters maken buitenlandingen terwijl de gevechtshelikopter het luchtruim bewaakt. Een buitenlanding staat voor het landen op een niet standaard landingslocatie.

Oefeningen

Een buurtbewoner van het park in Rotterdam IJsselmonde zag 2 helikopters bij de uitvoering van de oefening: De eerste keer werden er vanuit de helikopter mensen afgezet op het dak van een gebouw. De helikopters kwamen rond 22:05 uur terug naar het park, waarna één van de helikopters de landing heeft ingezet. In onderstaande video is het eerste deel van de oefening te zien (maar vooral te horen):

Artikelfoto via: Koninklijke LuchtmachtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »