Sporthal Waterpoort ingericht voor opvang vluchtelingen uit Oekraïne

BARENDRECHT – Gebruikers van sporthal Waterpoort kunnen momenteel (grotendeels) geen gebruik maken van de sporthal. De vloer van de hal zit vol met lijmresten die er niet meer af gaan: “Inzet van een schoonmaakbedrijf en inzet van onze eigen medewerkers heeft niet/onvoldoende mogen baten“, aldus de gemeente.

Het gaat om lijm van tapijttape die werd gebruikt voor het aanbrengen van de tapijttegels voor de (ongebruikte) noodopvang van asielzoekers uit Oekraïne. Deze lijm bleek achteraf te sterk, zo meldt een woordvoerder van de gemeente. De vloer is gelegd onder verantwoordelijkheid van de gemeente.

Onbruikbaar

Het overgrote deel van de vloer in deze staat is niet te gebruiken door de verenigingen. Er is een klein deel van zaal voldoende schoongemaakt zodat daar activiteiten die gebruik maken van een eigen ondervloer (bijv. Judo) wel kunnen sporten“, aldus de gemeente.

Gebruikers van de sporthal werden afgelopen week geïnformeerd over de problemen met de vloer. Een klein deel van de rechter zijde van de zaal blijft bruikbaar voor sportactiviteiten.

Herstellen

De gemeente heeft laten weten dat de volledige toplaag van de vloer moet worden vervangen. De kosten hiervan -alsook het aanbrengen van nieuwe belijning- bedragen €30.000: “De kosten kunnen gedekt worden uit de vergoeding die de gemeente ontvangt vanuit het Rijk voor het inrichten van de opvanglocatie in de sporthal.

Gezien de levensduur van de vloer zou de toplaag van de vloer binnen nu en twee jaar ook zonder deze schade worden vernieuwd, laat de gemeente weten: “We zijn nu van plan dit zo snel mogelijk te laten doen. Streven is dit in de zomer of zoveel eerder als mogelijk te laten doen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »