Politieauto bij de Carnisse Veste

BARENDRECHT – Een 48-jarige vrouw uit Rhoon is veroordeeld voor een dubbele diefstal bij een kledingwinkel in winkelcentrum Carnisse Veste. De vrouw moest zich afgelopen dinsdag verantwoorden voor de politierechter op verdenking van een winkeldiefstal in juni en september 2021 bij Mike’s Just for Men aan het Middeldijkerplein in Barendrecht.

De vrouw haalde beveiligingslabels van de kleding om meerdere kledingstukken te kunnen stelen. Winkeleigenaar Mike over de diefstal: “Met 28 camera’s was dit een makkelijke vangst en wachten tot deze vrouw voor 2e keer terug zou komen! En gelukkig wist ze de weg naar haar ‘favoriete winkel’ te vinden.

Taakstraf

De rechter legde direct na de behandeling van de zaak een straf op: Een gevangenisstraf van 30 dagen, maar daarvan zijn 29 dagen voorwaardelijk en heeft de vrouw al 1 dag vastgezeten na haar aanhouding. De vrouw hoeft nu dus niet (terug) naar de gevangenis. Dit moet wel als ze zich binnen de komende 3 jaar nogmaals schuldig maakt aan een strafbaar feit. Aan deze 3-jarige proeftijd zijn door de rechter ook bijzondere voorwaarden verbonden: Ze heeft een meldplicht en ambulante behandeling opgelegd gekregen alsook een inspanningsverplichting om te zoeken naar dagbesteding.

De rechter heeft de vrouw daarnaast nog een taakstraf van 20 uur opgelegd.

Artikelfoto: Archieffoto van politieauto bij de Carnisse VesteBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »