Nieuwe buurtbus (716) tussen Barendrecht-Centrum en Heinenoord

BARENDRECHT – Dankzij de vrijwilligers van de buurtbusvereniging, rijdt sinds maandag 10 januari buurtbuslijn 716 heen en weer tussen het centrum van Barendrecht, busstation Heinenoord en het bedrijventerrein aan de Boonsweg.

Deze buslijn vervangt buslijn 680, die tot september 2021 reed. De nieuwe buslijn rijdt van maandag t/m vrijdag ieder uur, ongeveer tussen 08:00 en 18:00 uur. Het is een 8-persoonsbus, zonder staplaatsen. In de bus is een mondkapje verplicht. Bekijk de dienstregeling en route op connexxion.nl.

Campus Lagewei

Peter Luijendijk, wethouder Verkeer gemeente Barendrecht, is blij met de nieuwe buurtbus: “Deze buslijn is een uitkomst voor scholieren en onderwijspersoneel van de campus Lagewei, Barendrechters die op het bedrijventerrein aan de Boonsweg in Heinenoord werken of die via het busstation Heinenoord aan de Reedijk over willen stappen op andere buslijnen van Connexxion.

Luijendijk: “Ik bedank graag de ongeveer 20 vrijwilligers die de buslijn bemensen, zonder hen was dit niet gelukt.” Wilt u ook vrijwilliger worden? Stuur dan een mail naar busheinenoord [@] hotmail.com.

De nieuwe buurtbus is het resultaat van een initiatief van de buurtbusvereniging Barendrecht, ondersteund door de gemeente Barendrecht, gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland en Connexxion.

Foto: Buurtbusvereniging BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »