Brandweer blust een brand in een ondergrondse afvalcontainer (dec, 2019)

BARENDRECHT – De gemeente Barendrecht sluit jaarlijks rond de jaarwisseling de containers en prullenbakken om beschadiging zoveel mogelijk te voorkomen. Op vrijdag 31 december (oudjaarsdag) worden de verzamelcontainers PMD+restafval, GFT en papier/karton vanaf 18.00 uur afgesloten. Deze gaan dan ook niet meer open met gebruik van een afvalpas.

De containers worden op zaterdag 1 januari weer geopend (let op: vanaf dat moment gaat het betalen per ‘klepbeweging’ in).

Prullenbakken en zwerfafvalklepjes

  • Vanaf maandag 20 december worden de prullenbaken in de buitengebieden afgesloten.
  • Vanaf maandag 27 december worden de prullenbakken in de wijken en de zwerfafvalklepjes in de ondergrondse containers afgesloten.
  • Op vrijdag 31 december worden de prullenbakken in het centrum afgesloten.
  • Op zaterdag 25 december is het afvalaanbiedstation gesloten.

Op zaterdag 1 januari worden de prullenbakken in het centrum weer geopend. Vanaf zondag 2 januari worden de prullenbakken in de wijken en de buitengebieden en de zwerfafvalklepjes in de containers weer geopend.

Vanaf woensdag 29 december worden de textielcontainers van Opnieuw & Co afgesloten. De textielcontainers worden weer vanaf maandag 3 januari geopend.

Foto: De brandweer moet tijdens de jaarwisseling regelmatig uitrukken voor een melding van een brand in een ondergrondse afvalcontainerBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »