Gemeente onderzoekt komst van discounter winkel in het centrum nabij 't Trefpunt

BARENDRECHT – In de zomer van 2021 werd bekend dat de gemeente onderzocht of er aan het Achterom, in het centrum van Barendrecht, ruimte kon worden gemaakt door een ‘discounter’: een goedkope(re) supermarkt. Het gebouw zou dan gecombineerd kunnen worden met (‘betaalbare’) woningen. De Aldi, Lidl en Jumbo alsook een “andere geïnteresseerde partij, die reeds in het centrum van Barendrecht bezit heeft” hadden interesse getoond in de locatie.

De gemeente heeft onderzocht of dit ruimte technisch mogelijk was en kwam tot de conclusie dat dit inderdaad het geval was. De gemeenteraad stak 3 weken geleden echter een stokje voor deze plannen: In meerderheid (25 tegen 4) werd een motie (PDF) aangenomen om géén discounter naar het Achterom te halen. De motie om geen aanbesteding hiervoor te starten, ingebracht door Echt voor Barendrecht en de SGP/ChristenUnie, werd gesteund door CDA, D66 en de VVD. Tegen de motie stemden GroenLinks, PvdA en Winnie Hofland (eenvrouwsfractie)

Project gestopt

Het college heeft de gemeenteraad geinformeerd over de afgeronde status van het project: “Wij hebben uw motie direct uitgevoerd. Er is contact opgenomen met de Lidl, Aldi en Jumbo om hen te informeren dat de gemeenteraad heeft besloten geen verdere stappen te willen ondernemen om een discounter (en betaalbare woningen met bijbehorende parkeergarage op de betreffende locatie’) te tenderen (een aanbesteding, red). En dat de voorbereidingen daartoe moeten worden gestaakt. Ook een andere geïnteresseerde partij, die reeds in het centrum van Barendrecht bezit heeft, is hierover geïnformeerd. Daarnaast is een informerend gesprek met de provincie Zuid-Holland over subsidies voor onrendabele investeringen in het centrum on-hold gezet. Wij beschouwen deze motie dan ook als afgedaan.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »