Bewoners en gemeente druk met opruim- en herstelwerkzaamheden na kleine tornado in Ter Leede

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen nacht raasde een ‘kleine tornado’ door de wijk Ter Leede en Buitenoord in Barendrecht. Weerman Ed Aldus: ‘Een tornado als deze heb ik nooit eerder meegemaakt. In een aantal straten raakten meerdere huizen, tuinen en auto’s ernstig beschadigd.

Tientallen dakpannen werden door de wind door de lucht geslingerd en kwamen -dwars door de ramen- in slaapkamers en woningen terecht. Vier personen raakten gewond, één van hen is overgebracht naar het ziekenhuis. Hulpdiensten, bewoners en gemeente zijn de hele dag in actie geweest om de rommel op te ruimen.

Puin ruimen

Vanochtend bij daglicht werd de stormschade pas echt goed zichtbaar. Een drietal auto’s werd verplaatst door de enorme kracht van de storm. Bij meerdere woningen vlogen spullen door de ruiten, vielen dakpannen van het dak en/of werd het tuinhuisje uit de grond gerukt.

Tientallen werklieden, medewerkers van de gemeente en (buurt)bewoners kwamen vanochtend (Donderdag 21 oktober 2021) in actie om de buurt, tuinen en woningen op te ruimen en direct te beginnen met herstelwerkzaamheden. Bewoners werden bijgestaan door assistenten van de verzekeringsmaatschappijen, de gemeente zorgde ervoor dat de buitenruimte weer op orde kwam: bomen, takken en puin op straat werd allemaal opgeruimd. De brandweer werd vandaag (Donderdag 21 oktober 2021) ook nog een aantal keer opgeroepen om te assisteren bij gevaarlijke situaties op daken van woningen in het gebied.

Loco-burgemeester

Locoburgemeester Nico Bults heeft het ergst getroffen gebied, de wijken Ter Leede, Buitenoord en Oranjewijk, bezocht om de schade met eigen ogen te zien en de getroffen bewoners een hart onder de riem te steken. Hij noemt de situatie overweldigend. “De ruiten zijn eruit geblazen, de dakpannen zijn de lucht in gegaan. Dat is best indrukwekkend en natuurlijk ook beangstigend voor de bewoners,” aldus Bults.

Wij als bestuur van Barendrecht leven enorm mee met de bewoners en ik wilde me daarom graag persoonlijk op de hoogte stellen van de situatie.” De locoburgemeester bezocht onder andere de straten Lisleede, Kolkleede en Molenleede waar de windhoos flink huis heeft gehouden. “Ik spreek mijn dank uit richting de hulpdiensten die meteen in actie zijn gekomen,” aldus Nico Bult. “Uiteraard gaan onze gedachten uit naar mensen die gewond zijn geraakt en naar alle bewoners die schade hebben opgelopen.

ReactiesBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »