OM onderzoekt faciliterende rol Barendrechts autoverhuurbedrijf bij grootschalige invoer van cocaïne

BARENDRECHT – Morgenochtend (Dinsdag 24 augustus 2021) start de rechtszaak tegen in totaal 10 verdachten op verdenking van (o.a.) deelname aan een criminele (drugs)organisatie en witwassen. De 10 zijn sinds november 2020 verdachte in een onderzoek naar de handel en grootschalige invoer van verdovende middelen via de havens van Antwerpen en Rotterdam. Morgenochtend (Dinsdag 24 augustus 2021) gaat de rechtszaak in Amsterdam van start met een regiezitting (planning voor inhoudelijke behandeling van de zaak).

Eén van deze verdachten, een 28-jarige man uit Amsterdam, was verbonden aan het in Barendrecht gevestigde autoverhuurbedrijf dat eerder dit jaar door de politie/gemeente werd gesloten. Het OM verdenkt de man van het witwassen (‘gewoontewitwassen’) van bijna één miljoen euro (€975.375). Dit gebeurde tussen begin 2018 en eind 2020.

De gemeente sloot het bedrijfspand aan de Lubeck op bedrijventerrein Vaanpark in maart van dit jaar. Vanuit het bedrijf werden volgens de politie en gemeente doelbewust auto’s geleverd voor verschillende criminele activiteiten, in relatie tot de cocaïnehandel. Ook werd op het bedrijfsterrein een gestolen auto aangetroffen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »