Plan voor terras op het water bij Japans restaurant Mizumi aan het Havenhoofd

BARENDRECHT – Japans restaurant HYH/Mizumi heeft eerder deze maand toestemming van de gemeente gekregen voor de realisatie van een terras op het water aan het Havenhoofd 2. Het plan is om bij de hoek van het gebouw in het water een terras boven het water te bouwen. Het terras krijgt eenzelfde uitstraling als die van de rest van het gebouw.

Het nieuwe terras op het water zal permanent zijn en moet ruimte gaan bieden aan zo’n 80 personen (normaliter, zonder coronamaatregelen).

Terras

Het terras wordt een hardhouten vlonder van 140 vierkante meter groot die, rustend op palen, een stukje boven het water uitstijgt langs de twee zijdes van het gebouw langs het water. De randen worden voorzien van aluminium balustrades met glazen panelen. Het geheel krijgt dezelfde vormgeving en kleur als de huidige kozijnen. Het terras zal eigenlijk uit 7 kleinere terras-blokjes gaan bestaan, waarbij de randen aan de waterkant inspringen. Dit moet het geheel een minder massale uitstraling geven. Vier van de zeven blokken worden mogelijk ook overdekt.

Wanneer de werkzaamheden starten is nog niet bekend. De gemeente heeft een vergunning verleend voor de uitbreiding, maar het is aan de horecaondernemer zelf om te bepalen wanneer de aannemer met de werkzaamheden gaat starten.

In hetzelfde gebouw zit ook Italiaans restaurant Pizza Da Mario, maar deze horecaonderneming heeft al een eigen terras op het dak van het gebouw van het Japanse restaurant.

Foto’s/schetsen via: MIZUMI / Studio de Bruyn

Update juli 2022:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »