JOP staat na half jaar nog in Vrijenburg, evaluatie uitgesteld vanwege corona

BARENDRECHT – Wethouder Roopram heeft medegedeeld dat er geen Jongerenontmoetingsplaats (JOP) in het Riederpark zal worden gerealiseerd. “De stuurgroep heeft unaniem besloten om geen JOP in het Riederpark te willen. Elk stuurgroeplid heeft los van elkaar zijn of haar besluit aan ons doorgegeven“, aldus de wethouder.

Het project voor de plaatsing van een mogelijke JOP in het Riederpark werd afgelopen weken besproken met omwonenden en in een commissievergadering. Diverse omwonenden gaven aan dat ze de komst van de JOP niet zagen zitten, o.a. omdat er nu al overlast is.

Vervolg JOP Carnisselande

Er komt geen JOP in het Riederpark, maar de gemeente gaat nog wel op zoek naar andere locatie(s) voor  jongeren in Carnisselande. Roopram: “In de commissievergadering is duidelijk naar voren gekomen dat het hebben van plekken voor de jeugd van groot belang is. We gaan in de komende tijd samen met de politie, jongerenwerk en jongeren verder kijken naar mogelijk geschikte plekken in de Carnisselande. Ook daarbij lopen we het participatieproces met een stuurgroep (van inwoners en overige betrokken partijen), die een besluit nemen over het realiseren van een JOP. We vinden het van groot belang dat de stuurgroep hierin leidend is.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »