Politieauto op het Middeldijkerplein, Carnisselande, Barendrecht

BARENDRECHT – Een 29-jarige man uit Capelle aan den IJssel is door de rechter veroordeeld voor openbare dronkenschap en het beledigen van agenten van de politie Eeinheid Rotterdam. De man werd vorig jaar, in februari 2020, op een zondag door twee agenten staande gehouden op de Middeldijk in Barendrecht. Hij bleek dronken te zijn. De man heeft vervolgens de twee agenten uitgescholden.

Voor beide strafbare feiten heeft de man zich afgelopen week voor de politierechter moeten verantwoorden. Deze legde hem voor beide feiten een straf op.

Straf

Voor het mondeling beledigen van een ambtenaar (agent) in functie (wet) moet de man een geldboete van €500,- betalen. In de tenlastelegging is duidelijk gemaakt om wat voor belediging het ging: “kankerlijers, tyfuslijers en/of tyfushonden, althans woorden van gelijke beledigende aard en/of strekking.

Voor de openbare dronkenschap (wet) moet de man nog een boete van €250,- betalen. Daar bovenop komt één week voorwaardelijke gevangenisstraf: De man hoeft niet direct de gevangenis in, maar als hij opnieuw de fout in gaat en wordt veroordeeld, zal deze straf er bij worden toegevoegd en moet hij alsnog de gevangenis in.

Opmerking: In onderstaand bericht van eerder deze week werd ‘3 weken geleden’ geschreven, dit bleek te gaan om ‘1 jaar + 3 weken’ geleden:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »