Aanleg van eerste Tiny Forest van start bij de Trinoom

BARENDRECHT  – Leerlingen van basisschool de Trinoom en IVN Natuureducatie hebben gisterochtend (Donderdag 4 maart 2021) samen een Tiny Forest aangeplant in de wijk Meerwede in Barendrecht. Het Tiny Forest komt op de Olmenwede 1, naast de school. Wethouder Cees Schaap en Anne de Koning (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) hielpen een handje mee.

Wethouder Cees Schaap is blij met de start van de aanleg vandaag. “In oktober hebben we de plaatsen bepaald waar de minibossen komen. Je merkt dat natuur, zeker nu in deze coronatijd, een steeds belangrijkere rol krijgt. En dan is het heel mooi om van jongs af aan op te groeien met een ‘eigen’ bos en daar spelenderwijs in en over te leren.

Tiny Forest

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Wethouder Schaap: “Ik had dan ook graag publiek, en zeker de initiatiefnemers van de motie, willen uitnodigen bij het planten. Door de maatregelen kon dat nu niet.

In Barendrecht komen voor de zomer van 2022 drie Tiny Forests. De andere twee komen bij de basisscholen Smitshoek en de Draaimolen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »