Weekmarkt op het Havenhoofd wordt (tijdelijk) verplaatst: "Scheuren in de bestrating"

BARENDRECHT – De weekmarkt op het Havenhoofd in Carnisselande wordt (tijdelijk) verplaatst. Reden voor de verplaatsing is een melding die bij de gemeente is binnengekomen over scheuren in de bestrating van het Havenhoofd. Even daarvoor zijn vanwege scheurvorming ook al enkele dakplaten van de parkeergarage (onder het plein) vervangen.

Wethouder Schaap benadrukt dat er geen enkele indicatie is geweest dat er gevaarlijke situaties zijn ontstaan door de scheurvormingen. “Alle maatregelen die nu zijn genomen zijn uit preventief en zorgvuldig oogpunt.

Verplaatsen

De gemeente heeft daarom voor alle zekerheid – én in overleg met de marktkooplieden – besloten de weekmarkt (tijdelijk) te verplaatsen naar het plein voor winkelcentrum Carnisse Veste. Tot er een bouwkundig advies ligt zal de weekmarkt op deze nieuwe locatie plaatsvinden.Ook zijn de aanwezige paaltjes op het Havenhoofd vervangen door exemplaren die niet met een normale steeksleutel te verwijderen zijn. Dit om eventuele belasting door kerend vrachtverkeer te minimaliseren.

Extern onderzoek

De gemeente heeft een extern bureau de opdracht gegeven voor een bouwkundig onderzoek naar de parkeergarage (onder het plein van het Havenhoofd). Ook wordt advies gevraagd over het huidige gebruik van het bovenliggende parkeerdek, met de weekmarkt en evenementen die er plaatsvinden.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »