Fietspad langs de Hamburg en extra rijstrook bij IKEA rotonde

BARENDRECHT – De Hamburg in Barendrecht staat op plaats 5 van locaties in Barendrecht waar de afgelopen 6 jaar de meeste ongevallen zijn geregistreerd. Het gaat volgens cijfers van de gemeente om 6 ongevallen en 2 slachtoffers (1 jan 2014 – 1 jan 2020).

Wethouder Luijendijk (verkeer) heeft eerder dit jaar aangekondigd dat er een herinrichting gepland staat voor de Hamburg. Deze veranderingen staan gepland voor 2020. Een startdatum van werkzaamheden is nog niet bekend(gemaakt).

Fietspad en rijstrook

De Hamburg, de weg tussen IKEA Barendrecht en het Inge de Bruijn Zwembad, zal een tweetal grotere veranderingen ondergaan: er komt een fietspad en een extra rijstrook bij de IKEA rotonde om de doorstroming te verbeteren.

Het fietspad wordt aangelegd in de groenstrook langs de Hamburg. Daarbij zal ook de rijbaan van de Hamburg worden versmald. De wethouder verwacht dat de snelheid van autoverkeer (max 50 km/u) ook omlaag zal gaan. Tot mei 2017 mocht er nog worden geparkeerd langs de kant van de Hamburg, dat is sindsdien verboden.

Voor gemotoriseerd verkeer op de autoweg zal er een extra rijstrook bijkomen op een gedeelte van de rotonde bij de IKEA, dit moet de doorstroming op deze plek gaan verbeteren.

Op dit moment moeten fietsers vanaf het zwembad richting de Middeldijk over de IKEA rotonde fietsen (letterlijk via de rotonde, net als auto’s; tussen het gemotoriseerde verkeer ipv met een oversteek/kruising), het is nog onbekend of die situatie ook zal worden aangepast.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »