File veroorzaken uit protest tegen het kabinet, armoede en de EU op de A19 en A15 in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een landelijke protestgroep heeft enkele maanden geleden aangekondigd om op 7 maart 2014 (vandaag) te protesteren tegen het huidige kabinet, armoede en de Europese Unie. De groep demonstranten vinden dat het huidige kabinet niet goed met haar geld om gaat en vonden het daarom tijd voor actie.

IKEA Barendrecht

Om drie uur vanmiddag (Vrijdag 7 maart 2014) konden deelnemers zich op vele plaatsen in Nederland verzamelen, waaronder op de parkeerplaats van de IKEA in Barendrecht. De groep wilde protesteren door op de Nederlandse snelwegen blokkades te maken met hun auto’s. Vooraf gaf de politie al aan dat dit niet is toegestaan en gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Op de parkeerplaats bij IKEA Barendrecht zijn om 15:00 uur zes auto’s komen opdagen. De politie was ook aanwezig en heeft eerst navraag gedaan of de actie mocht doorgaan. Op voorwaarde dat er geen blokkades zouden worden opgezet mocht het groepje vertrekken. Iedere gevaarlijke situatie zou reden zijn voor de politie om de actie af te blazen.

Van Barendrecht naar Rotterdam

Even na drie uur vertrokken de voertuigen vanaf IKEA richting Rotterdam. De groep auto’s werd inmiddels door een bijna even grote groep politieauto’s begeleid. Via de Kilweg ging sliert auto’s de A29 op richting de Van Brienenoordbrug in Rotterdam. Wat er vanaf dat moment de bedoeling was werd niet duidelijk.

File A29, Barendrecht

Al enkele minuten nadat de groep onderweg was onstonden er vertragingen op de A29. In eerste instantie konden auto’s elkaar her en der nog inhalen, maar al snel stond de hele uitvoegstrook naar de A15 vast. Richting Heinenoord heeft mogelijk ook een groep demonstranten gereden omdat ook in die richting een file ontstond. De politie reed met diverse politieauto’s met zwaailichten rond de groep deelnemende auto’s.

Op de website van de actiegroep is meer informatie te lezen over het waarom van deze actie.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »