Politie waarschuwt voor 'briefje van inbreker' in Barendrecht

BARENDRECHT – De politie waarschuwde vorige week al voor ‘briefjes tussen deuren’ in Barendrecht: Inbrekers plaatsen een klein briefje tussen de deur om vervolgens op een later moment te kunnen zien of de deur is gebruikt. Zit het briefje er na een aantal dagen nog? Dan is de deur niet open geweest en kan dat een indicatie zijn voor de inbreker dat er kan worden ingebroken.

De politie heeft de afgelopen 2 weken meerdere meldingen ontvangen van dit soort briefjes, o.a. uit de wijken Bijdorp en Buitenoord. Het ging zowel om voor als achterdeuren, alsook om schuurdeuren. “Afgelopen nacht werd er nog een briefje tussen een deur gestopt aan de Kempenaar te Barendrecht“, aldus de politie.

Wie plaatst de briefjes?

Het is tot op heden nog niet duidelijk wie de briefjes plaatst. De politie vraagt inwoners dan ook alert te zijn, en bij het aantreffen van een dergelijk briefje contact op te nemen met de politie.

Politie Barendrecht: “Tegenwoordig hebben al veel mensen een deurbel met camera. Als er beeldmateriaal is (van het plaatsen van een briefje, red) ontvangen wij die graag.” Bij heterdaad situaties kan (en moet, zo benadrukt de politie) er altijd 112 gebeld worden.

In het verleden is het ook voorgekomen dat er, in plaats van briefjes, takjes tegen de deur werden gezet. Hiervan zijn nu geen meldingen bekend, maar de gebruikte methodiek kan uiteraard altijd weer veranderen.

Woninginbraak

Nadat een maand lang geen enkele (poging tot) woninginbraak heeft plaatsgevonden in Barendrecht, was het vorige week toch weer raak: Op dinsdag en vrijdag ontving de politie een melding van een (gelukte) woninginbraak in postcodegebied 2991.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »