CBS de Vrijenburg: School leeggepompt, waterschade herstellen, maandag weer open

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Donderdag 21 mei 2020) merkte een man een flinke waterlekkage op in het schoolgebouw van CBS de Vrijenburg aan de Vrijenburglaan. De politie en brandweer werden hierop ingeschakeld. Vanaf de buitenkant was te zien hoe in meerdere lokalen en langs de ramen het water naar beneden druppelde.

De school heeft inmiddels aan het herstel van de schade gewerkt en verwacht maandag weer gewoon open te kunnen.

Deur openen

De brandweer kon echter niet direct het schoolgebouw in om het lek te stoppen: Er bleken geen contactgegevens beschikbaar van een sleutelhouder en degene die wél een sleutel had kon alleen de andere (intern afgesloten) kant van het gebouw in. De tijd tikte en de brandweer overwoog de deur of een raam open te breken. Water en elektra zijn immers een potentieel gevaarlijke combinatie.

Terwijl de politie en omstanders nog druk aan het bellen waren, meldde zich gelukkig een behulpzame volger via de Facebookpagina van BarendrechtNU. Naar aanleiding van het oproepje konden de directrices worden gebeld en geinformeerd over het probleem. Slechts enkele minuten later was de directrice ter plaatse met de sleutel.

Waterschade

In de tussentijd waren de plassen water in minstens 5 lokalen en de gangen wel flink groter geworden. Zowel aan de binnen als buitenkant van het gebouw druppelde het water langs de gevel en ramen naar beneden. CBS de Vrijenburg verwacht maandag weer veilig de deuren te kunnen openen voor de leerlingen:

In de afgelopen nacht is de school leeggepompt. Schadebedrijven en experts zijn vandaag (Vrijdag 22 mei 2020) volop in de school aanwezig om de schade in beeld te brengen, te beperken en op te lossen. Vanmiddag (Vrijdag 22 mei 2020) zijn tevens vele leerkrachten op school geweest om de klassen weer netjes te maken. De schade betreft alleen de rechterkant van de school, dus waar de groepen 1 t/m 4 zitten. Maandag kunnen we vooralsnog gewoon weer veilig open.

Update 23 mei, 15:30 uur: “Het gebouw is weer klaar voor onze leerlingen. Er is hard gewerkt door het team en meerdere bedrijven. Op dit moment wordt de school nog volop gedroogd en is de ergste schade hersteld. Wanneer de leerlingen maandag binnenkomen zullen ze zien dat er een aantal plafonddelen weg zijn en dat er herstelwerkzaamheden nodig zijn aan de muren en vloeren. Woensdag worden de nieuwe plafonddelen geplaatst. Het verven van de muren en het herstellen van de waslaag van de vloeren zullen waarschijnlijk in de zomervakantie gedaan worden. Gelukkig viel de schade reuze mee! We zijn blij met alle hulp van de afgelopen dagen waardoor we maandag weer veilig open kunnen!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: BarendrechtNU, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »