Hard werken bij kerstboominzameling in Barendrecht: 50 eurocent per kerstboom

BARENDRECHT – [Foto’s] Gistermiddag (Vrijdag 3 januari 2020) kon er op 11 locaties in Barendrecht geld worden verdiend met het inleveren van kerstbomen. Een actie van de gemeente Barendrecht waar vooral kinderen ieder jaar weer volop gebruik van maken. Vorig jaar werden er ruim 2.600 bomen ingeleverd.

Tussen 13:00 en 16:00 uur stonden op alle locaties medewerkers van de gemeente om de bomen in te nemen, voor iedere boom werd 50 eurocent gegeven. De bomen werden op locatie direct vernietigd met een versnipperaar.

Auto’s, fietsen, aanhangers

Bij de inzamelpunten was het een komen en gaan van kinderen, en ouders. Op allerlei manieren werd er keihard gewerkt om de bomen naar de verzamelpunten te brengen: Bomen werden met een touw over de grond gesleept, lopend of op de fiets. Auto’s werden volgestouwd met bomen, aanhangers werden volgezet met bomen en zelfs bakfietsen werden aan alle kanten gevuld met kerstbomen. Na een korte inventarisatie bleken er in het eerste half uur al honderden kerstbomen te zijn ingeleverd.

Op drie locaties kon tevens vuurwerkafval worden ingeleverd. Voor iedere volle zak vuurwerk kreeg je €1,- van de gemeente. Dit gebeurde op de locaties aan de Van der Vormhaven, bij het afvalaanbiedstation aan de Londen en in de Maasstraat achter het gemeentehuis. Op deze laatste locatie is wethouder Schaap (Afvalbeleid) ‘s middags nog in actie gekomen om te helpen bij het versnipperen van de kerstbomen.

Zie ook: 9 jan: Kerstboomverbranding langs de Portlandse BaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »