Ruim 60 jonge vrijwilligers actief tijdens de Diacodoe in Barendrecht

BARENDRECHT – Zaterdag 16 november was een stralende najaarsdag. En dat kwam goed uit. Want het was de dag waarop Stichting Present voor de derde keer een Diacodoe organiseerde in samenwerking met het Diaconaal Platform Barendrecht.

Ruim 60 jonge vrijwilligers van 12-24 jaar gingen al vroeg op pad om op negen verschillende plekken aan de slag te gaan om plaatsgenoten een handje te helpen.

Diacodoe

De jongeren van 12-24 jaar zijn betrokken bij de Maranathakerk, de Immanuëlkerk, Carnisse Haven, de Christelijk Gereformeerde Kerk, de Augustinus Parochie en de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen. Na een gezamenlijk startmoment in De Ontmoeting waarbij speciaal Diacodoe gebak geserveerd werd, gesponsord door Bakkerij Pot, gingen zij op pad.

Zij maakten herfststukjes met ouderen (met dank aan 4suze, het Het Rozenpakhuys en Kwekerij Booij voor de materialen). Zij gingen naar de intocht van de Sint in Carnisse met cliënten van Stichting Zuidwester. Zij knapten tuinen op (met dank aan GKB Groep voor het lenen van de tuingereedschappen). Zij gingen gezellig met een groepje ouderen naar de High Tea die georganiseerd werd door het IJE Koor Rotterdam. Zij ruimden zwerfafval op (met dank aan NV Bar-Afvalbeheer voor het lenen van de prikkers) en zij hielpen een alleenstaande dame bij het voorbereiden van haar verhuizing.

De dag werd met een hapje en een drankje afgesloten bij de Kleine Duiker waar de verhalen loskwamen en de ervaringen van de dag werden gedeeld.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »