"Open huis" bij de Heemraedt: Sloopt van waterschapsgebouw begonnen

BARENDRECHT – [Foto’s] Deze week is er begonnen met de sloop van het waterschapsgebouw aan de Rijnstraat. Het gebouw werd tot een aantal jaar geleden gebruikt door het Edudelta College. Sindsdien is er weinig tot geen gebruik meer gemaakt van het gebouw: de reclame voor het “open huis” van de school hangt tot op de dag van vandaag (Vrijdag 15 november 2019) nog aan de ramen.

Het gebouw is deze week letterlijk “geopend”, vanaf de zijde van de 1e Barendrechtseweg is er begonnen met het slopen van de muren, vloeren en het dak. De Rijnstraat is tot april 2021 afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers moeten oversteken en kunnen ook niet langs de sloopwerkzaamheden.

Heemraedt

De locatie maakt na de sloop plaats voor “De Heemraedt”, een verwijzing naar het bestuursorgaan van het waterschap. Het gebouw krijgt 21 appartementen en de kunstwerken van het waterschapsgebouw zullen in het nieuwe gebouw worden verwerkt. Het gebouw moet samen met het complex aan de overkant van de Barendrechtseweg ‘de poort van Barendrecht‘ gaan vormen.

Koopwoningen

Van de 21 appartementen staan er momenteel nog twee te koop, waaronder het penthouse van 230m² op de twee bovenste verdiepingen, in het hoekje tegen de Barendrechtseweg aan. Kosten: zo’n 9 ton. Het enige nog beschikbare alternatief in dit gebouw is een 4-kamerappartement van 123m² voor net geen 5 ton.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »