Parkeerverbod langs deel Binnenlandse Baan tijdens werkzaamheden voor de Kruidenmeester

BARENDRECHT – Tijdens de werkzaamheden voor het nieuwbouwproject De Kruidenmeester aan de Kruidentuin is een parkeerverbod ingesteld op een gedeelte van de parkeerplaatsen langs de Binnenlandse Baan. Na de bouwwerkzaamheden zal het parkeerverbod weer worden opgeheven.

Het parkeerverbod wordt ingesteld om een zo overzichtelijk mogelijke verkeerssituatie te behouden. De bewoners van de Binnenlandse Baan hebben hierdoor ook beter zicht bij het op- en afrijden van het perceel“, aldus het verkeersbesluit van de gemeente Barendrecht. Het verbod is alleen op maandag t/m vrijdag van kracht tussen 8:00 en 17:00 uur.

Het stuk fietspad langs de Binnenlandse Baan, aan de zijde van de Kruidentuin, is momenteel ook niet beschikbaar. Er ligt een tijdelijk wandelpad, fietsers dienen hier af te stappen.

Verkeersbesluit

Hoewel het theoretisch mogelijk is (en moet zijn) om bezwaar te maken tegen een verkeersbesluit, heeft de gemeente Barendrecht het betreffende verkeersbesluit pas afgelopen week (op woensdag 28 augustus) gepubliceerd, terwijl het besluit al op 1 augustus is genomen en inmiddels ook van kracht is. De verbodsborden zijn al geplaatst. Bezwaar maken kan tot 6 weken na het besluit.

Zie ook: Nieuw ontwerp voor appartementencomplex Kruidenmeester met 21 appartementenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »