Op de fiets van Barendrecht naar Louny, Tsjechië

BARENDRECHT – [Video] Vanochtend (Zaterdag 10 augustus 2019) vertrok een groep van 7 Nederlanders, 8 Tsjechen en 2 Duitsers vanaf Sportpark de Bongerd voor een tocht naar Louny. Van de 17 deelnemers zullen er 13 fietsen en 4 voor de begeleiding zorgen. De rit wordt gereden in het kader van de stedenband van Barendrecht met Louny in Tsjechië.

Om 9:00 uur gaf wethouder Peter Luijendijk op de accommodatie van atletiekvereniging C.A.V. Energie op Sportpark De Bongerd het startschot. Tot aan Breda werden de 13 fietsers begeleid door wielrenners van Toerfietsclub TC Barrhopoort. In Breda staat de door de begeleidingsploeg verzorgde koffie klaar.

Fietsers

Barendrecht heeft een stedenband met Louny en Louny op haar beurt met het Duitse Zschopau; vandaar de drie nationaliteiten in de groep. De tocht heeft een tweejaarlijkse karakter en is een vast onderdeel geworden in het programma van de Stedenband Barendrecht – Louny. De fietstocht is ruim 1100 km lang.

Een week na het vertrek in Barendrecht is de geplande aankomst in Louny op zaterdag 17 augustus, laat in de middag. De Nederlanders vertrekken zondag 18 augustus weer huiswaarts; dit maal in de (begeleidende) personenbus met de fietsen in een grote aanhanger. De overnachtingen, het ontbijt en het avondeten op de fietstocht zijn in jeugdherbergen in België, Duitsland en Tsjechië. De route gaat via Hasselt (België), Bonn, Bacharach, Lohr, Pottenstein (Duitsland) en Skalnia (Tsjechië); er is één rustdag ingelast. Per dag worden er drie rustmomenten ingepland om de fietsers te verzorgen.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »